TDK-felhívás

2024.02.27.
TDK-felhívás

Kedves Hallgatók!

2024 szeptemberében ismét indul a Filozófia TDK-kör, amely a Filozófia Intézet 2024 decemberében tartandó, intézeti TDK-fordulójára készíti fel a konferencián részt venni kívánó hallgatókat. A TDK-kört ezúttal is Orthmayr Imre vezeti.

Az intézeti TDK-forduló 2024 decemberében zajlik majd le, ez voltaképpen a 2025 tavaszán megrendezendő 37. OTDK (Országos Tudományos Diákköri Konferencia) helyi, akkreditációs konferenciája, amelyre egy 20-30 oldalas, előre — november környékén — benyújtott dolgozattal és egy 15 perces előadással kell készülni a TDK-n (és továbbjutás esetén az OTDK-n) részt venni szándékozó hallgatóknak. (Az országos konferencia 2025 tavaszán, nagy valószínűséggel áprilisban lesz, a Filozófia tagozat üléseinek, a Társadalomtudományi szekció részeként, a Miskolci Egyetemen biztosít majd helyszínt.)

Már várjuk a TDK-ra jelentkező hallgatókat. Jelentkezni a Filozófia Intézet TDK-titkáránál, Enesey Diánánál lehet, vagy egy Messenger-üzenet formájában, e-mail cím megadásával, vagy az elte.filtdk.ediana@gmail.com e-mail címen.

 

Előzetes ütemterv: Arra kérnénk jelentkezőket, hogy a tavaszi szemeszter folyamán legyenek kedvesek kigondolni, hogy milyen témában kutatnának. Ha a téma körvonalazódott, legyenek szívesek konzulenst is keresni, ideális lenne, ha az első megbeszélés júniusig megtörténne. Ugyanis júniusban lesz a TDK-kör első, bemutatkozó egyeztetése. (A pontos időpontról szavazással döntünk majd.) Megköszönnénk, ha május 25-éig jeleznék a részvételi szándékukat, de természetesen a később jelentkezőket is örömmel várjuk. Az első, bemutatkozó találkozó időpontját kijelölő szavazás május legvégén vagy június legelején lesz.

(A tapasztalatok azt mutatják, hogy szerencsésebb, ha már tavasszal megfogalmazódik a TDK-dolgozat elkészítésének gondolata és az ahhoz kapcsolódó téma, ezért is szorgalmazzuk a tavaszi jelentkezést.)

 

Az első tényleges TDK-köri ülés (amelynek keretében a készülő TDK-dolgozatok egy-egy részletét nézik át és vitatják meg a hallgatók egymás között, Orthmayr Tanár úr vezetésével) várhatóan szeptemberben, a második tanítási héten lesz. Időpontját szintén előzetes megbeszéléssel jelöljük ki, de erről még úgyis sok szó esik.