Teoretikus filozófia szeminárium
(Theoretical Philosophy Seminar)

A szemináriumot vezető tanár:

E. Szabó László
heti 2 óra szeminárium 
(Múzeum krt. 4. "i" ép. 2. em. 226, szerda 17:00 - 18:45) 


A szeminárium célja, hogy a teoretikus filozófia iránt érdeklődő hallgatók bekapcsolódhassanak egy ilyen témájú kutatói szeminárium, a Filozófia Intézet által szervezett Theoretical Philosohy Forum munkájába. Részt vegyenek az ott folyó diszkussziókon, magyar és angol nyelven, alkalmasint maguk is tartsanak előadást valamely általuk tanulmányozott témából. Ily módon a hallgatók megismerkedjenek a kortárs elméleti filozófiában ma fontosnak tartott kutatási területekkel, és az előadók személyében az adott téma jeles hazai vagy külföldi képviselőivel.

A jegyszerzés szabályai:

1. A szemináriumon, azaz a Theoretical Philosophy Forumon történő megjelenés és aktív  részvétel. (A kötelező megjelenést komolyan vesszük!)

2. A következő két lehetőség közül lehet választani:

a) Ha valakinek van olyan témája, amelyben már elmélyült (pl. befejezés körüli szakdolgozat, vagy TDK munka, cikk, stb.) és szeretne ebből a Theoretical Philosophy Forum szokásainak megfelelő formában magyar vagy angol nyelvű előadást tartani, jelezze ezt a szemináriumot vezető tanárnak. Ha a dolgot alkalmasnak találjuk, akkor a félév során programra tűzzük. Jegyet a prezentáció alapján adunk.

b) Másik lehetőség: kell választani a félév során elhangzó előadások közül egyet, és annak témájában elmélyedni, hozzáolvasni irodalmat, esetleg felvenni a kapcsolatot az előadóval, és magyar (esetleg angol) nyelven ebből a témából egy 8-15 oldalas dolgozatot beadni a szokásos határidőig. Ebben az esetben jegyet a beadott dolgozat alapján adunk.


A Theoretical Philosohy Forum programja a Fórum weboldalán olvasható:


 

2011-06-23

   
 
2008